Spannende thrillers die nazinderen...

Plotgerichte thrillerboeken

Een goede thriller die leest als een trein! Verwacht geen Disney-eindes bij mijn boeken. Een spannende thriller dat betekent voor mij:

Wat bedoel ik hiermee en hoe pas ik deze drie kenmerken toe in mijn verhalen? Ik schrijf scènes die heel dicht op de huid van de personages worden gebracht, waar je al hun emoties en gedachten kunt lezen. Je ontdekt karakters die onder je huid kruipen, die je zult liefhebben, doen lachen, maar ook haten of vrezen. Een goed boek is ook meeslepend tot het einde. Een spannend verhaal mag niet voorspelbaar zijn en blijft best nog even nazinderen na een originele twist.

Mijn boeken kan je bestellen bij elke boekhandelaar en online, zowel paperback als e-book. Er zijn ook luisterboeken beschikbaar.

Over Bellis en het beest

"Bellis en het beest is een novelle waarin Alexander Olbrechts het thema pesten bespreekbaar maakt. Hij weet zijn lezers weer te verrassen met zijn schrijfstijl die weinig aan de verbeelding overlaat." – Filip C.
Klik hier om verder te lezen.

Benieuwd naar meer?

Lees Filip zijn volledige recensie op Hebban! Ontdek ook nog vele andere recensies over mijn thrillernovelle Bellis en het beest.
Volledige recensie
Bellis en het beest • Standalone novelle in De mythosmoorden

Korte inhoud van mijn novelle Bellis en het beest

Hoever ga jij om de liefde van je leven te veroveren?

Op het moment dat Belles relatie eindigt, duikt Dean terug in haar leven op. Hij is altijd al verliefd geweest op haar en werd hiervoor op school flink gepest. Belles vriendin Maja gelooft niet dat de samenloop van deze omstandigheden toevallig is en onderzoekt Deans geschiedenis. Wanneer Belle met Dean in zijn prachtige herenhuis afspreekt, ontdekt Maja zijn illuster familiegeheim. Dean heeft diergeneeskunde gestudeerd en is gespecialiseerd in het plastineren, de techniek waarbij dieren tot plastic preparaten worden omgevormd.

Belle probeert haar ontluikende gevoelens te onderdrukken en zoekt steeds meer toenadering tot de mysterieuze Dean. Maja probeert Belle voor Dean te waarschuwen. Zal Belle naar haar luisteren of grijpt Dean de kans waar hij een leven lang op heeft gewacht?

Over De valhallamoorden

NIEUW! Dit boek werd gelanceerd op 24 februari 2024. Ik ben benieuwd naar jullie leeservaringen. Plaats jouw review op Hebban of in de (web)shop waar je het boek kocht.

Benieuwd naar jouw leeservaring!

Laat een review achter op Hebban of in de (web)shop waar je mijn thriller De valhallamoorden kocht.
Plaats nu je review op Hebban
De valhallamoorden • Deel 2 in De mythosmoorden

Korte inhoud van mijn boek De valhallamoorden

Een lichaam wordt in een vijver teruggevonden. De vrouw mist een lichaamsdeel.

Een journalist van de lokale krant ontvangt een macaber postpakket.

Een vrouw wordt door de beruchte wielklemontvoerder gevangengenomen en wacht een afschuwelijk lot.

Een lugubere reeks moorden teistert de Vlaamse stad Leuven. De slachtoffers missen allemaal een lichaamsdeel. Hoofdinspecteur Rudi Smeets en zijn team worden op de zaak gezet. Al snel blijkt dat de moordenaar een illuster spel met hen speelt. Doelbewust duwt hij de speurders in de richting van de Noordse mythologie. Het lijkt erop dat ze het motief van de dader kunnen vinden in de verhalen rond de Noordse oppergod Odin.

Enkele dagen later krijgt de redactie van de lokale krant een onheilspellend bericht: “To dager til Ragnarök”. Er rest Rudi op dat moment nog twee dagen om de zaak op te lossen, maar welk mysterieus eindspel heeft de moordenaar voor hem in petto? Rudi zal zijn gewetensnood opzij moeten zetten om het bloedstollende mysterie te kunnen doorgronden, voordat de moordenaar zijn ultieme doel kan bereiken…

Dit is het tweede boek in de meeslepende reeks De mythosmoorden.

Over De heraklesmoorden

"Gruwelijk origineel! Dit boek laat zien dat dit zonder meer een schrijver is die zich met gemak kan meten aan grootheden als M.J. Arlidge en J.D. Barker. Hij mist alleen de coole dubbele initialen nog." – Loortje Leest
Klik hier om verder te lezen.

Benieuwd naar meer?

Lees Loortje haar volledige recensie op Hebban! Ontdek ook nog vele andere recensies over mijn thriller De heraklesmoorden.
Volledige recensie
De heraklesmoorden • Deel 1 in de mythosmoorden

Korte inhoud van mijn boek
De heraklesmoorden

Realiteit en mythologie lijken samen te komen wanneer een moordenaar zich door de twaalf werken van Herakles laat inspireren.

In een zoo worden een leeuw en zijn verzorger op een gruwelijke manier vermoord. In het voorhoofd van de leeuwenverzorger is een Romeinse I gesneden. Als er opnieuw een man wordt vermoord en de politie het Romeinse cijfer III terugvindt, voert hoofdinspecteur Rudi Smeets een race tegen de klok om een vermiste man te vinden die mogelijk het volgende slachtoffer kan zijn.

Om het motief en de dader te vinden, verdiepen Rudi en zijn team zich in de mythologie van Herakles. De druk op Rudi’s team neemt zienderogen toe en de moordenaar lijkt haast ongrijpbaar. Zal Rudi tijdig het tij kunnen keren en voorkomen dat er nog meer genummerde slachtoffers vallen? Want mens noch dier is veilig voor de heraklesmoordenaar…

Herakles is een held uit de Griekse mythologie. Hij is vooral bekend om de twaalf werken die hij heeft uitgevoerd in opdracht van koning Eurystheus. De heraklesmoorden is een boek uit de nieuwe serie ‘De mythosmoorden’ waarbij er telkens een mythologisch verhaal centraal staat.

Over Gevlinderd

"Wat een geweldig verhaal, waarin je regelmatig op het verkeerde been wordt gezet en het plot een onbekende twist kent. De schrijfstijl trekt je langzaam maar zeker het boek in." – Attie Dottinga
Klik hier om verder te lezen.

Benieuwd naar meer?

Lees Attie haar volledige recensie op Hebban! Ontdek ook nog vele andere recensies over mijn thriller Gevlinderd.
Volledige recensie
Boek cover thriller Gevlinderd herdruk 2022

Korte inhoud van mijn boek Gevlinderd

In Gevlinderd treffen gruwelijke moorden en persoonlijke drama’s de gynaecologe Lydia Muysen. Aan haar turbulent verleden heeft Lydia – Lys voor de vrienden – een zware depressie en een alcoholverslaving overgehouden. Tijdens de sessies met haar therapeut verhaalt Lys over haar verleden en probeert ze op haar eigen manier deze ingrijpende gebeurtenissen te verwerken.

Lys groeide op in een disfunctioneel gezin en haar kinderjaren werden vooral gekleurd door de afwezigheid van haar vader, maar ook door de ziekte en het overlijden van haar geliefde broer Gabriel. De tweede grote tegenslag, die ze op volwassen leeftijd te verwerken kreeg, was de ontdekking dat ze onvruchtbaar is en dat haar man Richard Duquesne in de nasleep hiervan een kind bij zijn secretaresse heeft verwekt.

Tot overmaat van ramp ontdekt Lys dat ze zich in het epicentrum bevindt van het onbekende plan van een gruwelijke seriemoordenaar die vrouwen genitaal verminkt en een grote, tropische vlinder op hun vagina speldt. De moordenaar laat bij elk nieuw lichaam de afgesneden delen van het vorige slachtoffer achter, vormgegeven als een morbide vlinderkarikatuur. Zal Lys zich in haar mentaal wankele toestand uit deze penibele toestand weten te redden of wordt ze het volgende slachtoffer van de moordenaar?

Over Het eindigt met jouw dood

"Er wordt meteen een sfeer gecreëerd waaruit je niet meer weet te ontsnappen. Personages zijn heel sterk neergezet, de karakters zijn uitermate goed uitgewerkt." – Shirley Pellikaan
Klik hier om verder te lezen.

Benieuwd naar meer?

Lees Shirley haar volledige recensie op Hebban! Ontdek ook nog vele andere recensies over mijn thriller Het eindigt met jouw dood.
Volledige recensie
Boek cover thriller Het eindigt met jouw dood

Korte inhoud van mijn boek
Het eindigt met jouw dood

De relatie van Manon De Ridder en Daniël Snoeck komt onder druk te staan wanneer ze een eigenaardige dreigbrief krijgen. “Het eindigt met jouw dood” luidt de mysterieuze boodschap. Wanneer het stel wordt gestalkt en Manon spoorloos verdwijnt, slaan de stoppen bij Danny door.

Nico, Danny’s vriend, worstelt met een relatiecrisis. Zijn vrouw stapt achter zijn rug in een geblindeerde luxewagen met chauffeur. De twee vrienden gaan op onderzoek uit om erachter te komen wat er met hun vrouwen aan de hand is.

Dankzij de hulp van Nico’s broer ontdekken ze dat Daniëls moeder haar zoon dertig jaar geleden aan een geheimzinnig experiment heeft laten deelnemen. Een bedrijf dat bestempeld wordt als Omega Corporatie heeft in de jaren tachtig experimentele therapie op baby’s toegepast. Is het schaduwbedrijf na al die jaren zijn testobjecten aan het ophalen? Lukt het Danny om Manon terug te vinden en weet hij uit de klauwen van Omega Corporatie te blijven?

Over De tantalusmoorden in Fatale ontmoeting

"Een bundel van 4 heel uiteenlopende thrillers: van horror, bovennatuurlijke tot psychologische thriller. Alexander zet met zijn novelle direct de hoogspanning op het verhaal en die blijft aanhouden tot het einde. Heel meeslepende en beeldende schrijfstijl. Het plot zit ingenieus in elkaar." – Veronique Dochy
Klik hier om verder te lezen.

Benieuwd naar meer?

Lees Veronique haar volledige recensie op Hebban! Ontdek ook nog vele andere recensies over mijn thriller Fatale ontmoeting.
Volledige recensie
Boek cover thriller Fatale ontmoeting

Korte inhoud van mijn boek
Fatale ontmoeting

De tantalusmoorden van Alexander Olbrechts

Een vrouw wordt wakker op de bodem van een put met alleen een mobiele telefoon. Ze heeft 1 euro belkrediet om haar leven te redden. Slechts één man kan haar helpen. Roland ontvangt haar berichten op zijn telefoon. Op dat moment lijkt het of zijn verleden en de oude tantalusmoorden heropleven. Lukt het Roland om zijn verleden achter zich te laten, of slokken de tantalusmoorden hem opnieuw volledig op?

Het oog van de storm van Lisanne Stokreef

Als Daniëlle met haar zoon Max in een sneeuwstorm belandt, zoekt ze haar toevlucht in een verlaten huis. Algauw blijkt dat ze niet alleen zijn en dat de storm buiten niet hun grootste zorg is…

De dood in oktober van Karel Bedert

‘Ik heb iemand doodgeschoten, is het niet?’

Twintig jaar na de feiten gaat Laura op zoek naar de moordenaar die haar aanstaande schoonbroer de dag voor zijn huwelijk heeft omgebracht. Ze brengt daarbij waarheden over haar vrienden en over zichzelf aan het licht die ze misschien liever niet had gekend en zet zo ongewild een bloedige reeks gebeurtenissen in gang.

Besef van Roan Botman

De enigszins neurotische Vincent woont en werkt in het Overkijkhotel. Hij is de nachtwaker van het hotel en is gelukkig in deze eenzame rol. Alles gebeurt op zijn manier en volgens zijn werkwijze. Als op een nacht een vader en dochter in checken, wordt Vincent herinnerd aan gebeurtenissen uit zijn verleden. Hoe meer hij de dochter leert kennen, blijken ze eenzelfde talent te hebben en wordt zijn verleden de ware kwelgeest.

Lancering van twee thrillers
De mythosmoorden

Deel twee ‘De valhallamoorden’ en standalone novelle ‘Bellis en het beest’ uit mijn thrillerreeks ‘De mythosmoorden’ zijn nu overal verkrijgbaar.

Voor fans van Daniel Cole, M.J. Arlidge en Chris Carter.

Vraag mij gerust om een gesigneerd exemplaar via het contactformulier.