Over Alexander Olbrechts

Vlaamse thrillerauteur uit Kortenberg

Voor mijn thrillers neem ik mijn tijd om de personages levendig uit te werken, hun persoonlijke wereld en gedachten te schetsen en plotgericht te schrijven naar een zinderend einde met een grote confrontatie. Ik probeer telkens een ander soort boek te schrijven en schrijftechnisch niet in herhaling te vallen. Ik wil mezelf elke keer uitdagen en niet gemakzuchtig steeds hetzelfde trucje bovenhalen.

Elk boek moet een nieuwe uitdaging zijn.

Passie voor verhalen

Mijn passie voor verhalen is steeds een drijfveer in het schrijven geweest. Alles startte met de grote liefde voor verhalen uit het sciencefiction- en fantasygenre. Begeesterd door grote namen, met Robert Jordan (R.I.P.) als belangrijkste, trek ik de verhalende stijl van deze genres die met veel oog voor detail worden geschreven in mijn werk door. Verhalen, of ze nu verwerkt worden tot films, series, games of boeken, hebben mij altijd al gefascineerd.

Een verhaal moet iets met de lezer doen: beroeren en raken in de goede of de slechte zin.

Medische achtergrond

Ik ben medisch laboratoriumtechnoloog van opleiding en werk sinds 2009 in een van de grootste bloedbanklaboratoria van België. Mijn wetenschappelijke achtergrond neem ik graag in mijn werk op. Naast mijn laborantentaken in het UZ Gasthuisberg te Leuven ben ik ook al enkele jaren muziekredacteur bij het digitale muziekmagazine metalfans.be. Ik woon in Kortenberg samen met mijn vrouw Sara en onze ragdolls Louis en Trixie.

Over auteur Alexander Olbrechts

Mijn schrijverscarrière

In mei 2020 startte mijn schrijverscarrière met de publicatie van mijn debuut ‘Gevlinderd’. Het boek werd goed ontvangen en begon al snel een eigen leven te leiden. In 2021 won ik samen met drie collega-auteurs de schrijfwedstrijd ‘Fatale Ontmoeting’. De tantalusmoorden, mijn winnende inzending voor deze wedstrijd kan je in het boek ‘Fatale ontmoeting’ nalezen. Op dit evenement leerde ik mijn huidige uitgever Elly Godijn kennen.

Twee maanden later volgde al snel de publicatie van mijn tweede boek ‘Het eindigt met jouw dood’. Een half jaar later droeg ik de rechten van Gevlinderd aan Godijn Publishing over, waardoor er nu op 14 mei 2022 een herdruk van het debuut komt.

Op 9 juni 2022 behaalde ik zilver op de schrijfwedstrijd van De Zilveren Strop met mijn spannende kortverhaal ‘Jongen zonder naam’

Twee nieuwe thrillers gelanceerd op 24 februari 2024

Op 24 februari 2024 lanceerde ik met Godijn Publishing twee nieuwe thrillers in de reeks ‘De mythosmoorden’. 

‘De valhallamoorden’ is de opvolger van ‘De heraklesmoorden’ en het tweede boek in de reeks ‘De mythosmoorden’. In deze reeks worden moordenaars geïnspireerd door een bekende of onbekende legende. 

In 2023 werd het eerste deel ‘De heraklesmoorden’ door het lezerspubliek van de VN-thrillergids gebombardeerd tot de tweede plaats van de publieksfavorieten. Een seriemoordenaar laat zich in dit verhaal inspireren door de twaalf werken van Herakles. Voor dit boek ontving ik de titel van cultuurkampioen Kortenberg 2022.

In het tweede boek staat de Noordse mythologie centraal, wat resulteert in spectaculaire plaatsen delict in en rond het Leuvense. Met ‘Bellis en het beest’ – geïnspireerd op het bekende volksverhaal uit 1740 – breng ik nog een thrillernovelle uit die los van mijn andere boeken gelezen kan worden. Voor dit verhaal uit de reeks heb ik me verdiept in het plastineren. Dat is de techniek om lichamen te conserveren die bekend is geworden door Körperwelten.

Ondertussen schrijf ik lustig aan het derde boek in mijn reeks ‘De mythosmoorden’. Voor deze thriller heb ik de bijbel opengeslagen. Ik heb me verdiept in enkele christelijke saga’s die effectief in het bekende boek aan bod komen. Ik kan je verzekeren: er staan verschillende bloedstollende verhalen in de bijbel. Genoeg voer voor een thrillerauteur!

 

Lancering van twee thrillers
De mythosmoorden

Deel twee ‘De valhallamoorden’ en standalone novelle ‘Bellis en het beest’ uit mijn thrillerreeks ‘De mythosmoorden’ zijn nu overal verkrijgbaar.

Voor fans van Daniel Cole, M.J. Arlidge en Chris Carter.

Vraag mij gerust om een gesigneerd exemplaar via het contactformulier.