Over Alexander Olbrechts

Vlaamse thrillerauteur uit Kortenberg

Voor mijn thrillers neem ik mijn tijd om de personages levendig uit te werken, hun persoonlijke wereld en gedachten te schetsen en plotgericht te schrijven naar een zinderend einde met een grote confrontatie. Ik probeer telkens een ander soort boek te schrijven en schrijftechnisch niet in herhaling te vallen. Ik wil mezelf elke keer uitdagen en niet gemakzuchtig steeds hetzelfde trucje bovenhalen.

Elk boek moet een nieuwe uitdaging zijn.

Passie voor verhalen

Mijn passie voor verhalen is steeds een drijfveer in het schrijven geweest. Alles startte met de grote liefde voor verhalen uit het sciencefiction- en fantasygenre. Begeesterd door grote namen, met Robert Jordan (R.I.P.) als belangrijkste, trek ik de verhalende stijl van deze genres die met veel oog voor detail worden geschreven in mijn werk door. Verhalen, of ze nu verwerkt worden tot films, series, games of boeken, hebben mij altijd al gefascineerd.

Een verhaal moet iets met de lezer doen: beroeren en raken in de goede of de slechte zin.

Medische achtergrond

Ik ben medisch laboratoriumtechnoloog van opleiding en werk sinds 2009 in een van de grootste bloedbanklaboratoria van België. Mijn wetenschappelijke achtergrond neem ik graag in mijn werk op. Naast mijn laborantentaken in het UZ Gasthuisberg te Leuven ben ik ook al enkele jaren muziekredacteur bij het digitale muziekmagazine metalfans.be. Ik woon in Kortenberg samen met mijn vrouw Sara en onze ragdolls Louis en Trixie.

Over auteur Alexander Olbrechts

Mijn schrijverscarrière

In mei 2020 startte mijn schrijverscarrière met de publicatie van mijn debuut ‘Gevlinderd’. Het boek werd goed ontvangen en begon al snel een eigen leven te leiden. In 2021 won ik samen met drie collega-auteurs de schrijfwedstrijd ‘Fatale Ontmoeting’. De tantalusmoorden, mijn winnende inzending voor deze wedstrijd kan je in het boek ‘Fatale ontmoeting’ nalezen. Op dit evenement leerde ik mijn huidige uitgever Elly Godijn kennen.

Twee maanden later volgde al snel de publicatie van mijn tweede boek ‘Het eindigt met jouw dood’. Een half jaar later droeg ik de rechten van Gevlinderd aan Godijn Publishing over, waardoor er nu op 14 mei 2022 een herdruk van het debuut komt.

Op 9 juni 2022 behaalde ik zilver op de schrijfwedstrijd van De Zilveren Strop met mijn spannende kortverhaal ‘Jongen zonder naam’

Nieuwe thriller in november

Mijn derde thriller – en vierde publicatie bij Godijn Publishing – wordt verwacht op 19 november 2022.

De heraklesmoorden
2de plaats
Publieksprijs VN Thrillergids

Realiteit en mythologie lijken samen te komen wanneer een moordenaar zich door de twaalf werken van Herakles laat inspireren.

Voor fans van Daniel Cole, M.J. Arlidge en Chris Carter.

Deel 1 van de reeks ‘De mythosmoorden’.