Lees mijn (gratis) kortverhalen of e-books

Telkens een uurtje spannend leesplezier

Zin in een uurtje ontspanning met je e-reader? Neem een kijkje tussen mijn (gratis) kortverhalen die je kan downloaden via de website van Kobo. Ze zijn enkel verkrijgbaar als e-book. In deze korte verhalen verken ik andere genres dan in mijn thrillerboeken, zoals scifi en fantasy. Ook probeer ik graag andere schrijfstijlen uit.

Met het kortverhaal ‘De Puzzelaar’ wil ik zelfs nog een stapje verder gaan. De huiveringwekkende locaties uit het verhaal bestaan echt. Ik kan je vertellen dat het de moeite waard is om zelf op pad te gaan op zoek naar de Zwarte Madam en/of de ijskelder in Groot-Kortenberg.

Ontdek daarnaast zeker mijn winnende kortverhaal ‘Jongen zonder naam’ – hiermee behaalde ik de tweede plaats op De Zilveren Strop 2022 – gratis verkrijgbaar via H!P Publishing.

Mijn recentste e-book ‘Bellis en het beest’ kan je aanschaffen aan € 4,99 via H!P Publishing. Het is een bloedstollende thrillernovelle – standalone uit mijn reeks ‘De mythosmoorden’ – met een verrassende twist! De paperback van Bellis en het beest in een handig zakformaat lanceerde ik op 24 februari 2024 samen met mijn thriller ‘De valhallamoorden’.

Over Jongen zonder naam

Een pedofiel houdt een jongen en zijn moeder gevangen. De jongen beraamt een plan om het monster te verslaan. Zal zijn plan om de man om de tuin te leiden slagen, of slaat hij een weg in waarop hij alleen maar meer onheil vindt? Is een jongen wel opgewassen tegen een volwassen man?

Het kortverhaal ‘Jongen zonder naam’ behaalde zilver op De Zilveren Strop van 2022. De Zilveren Strop is de grootste schrijfwedstrijd voor spannende Nederlandstalige kortverhalen en wordt georganiseerd door NBD Biblion en het lezersplatform Hebban.

Dit is een verhaal uit serie De mythosmoorden. De serie bestaat momenteel uit:

  • De heraklesmoorden
  • De tantalusmoorden (thrillernovelle in het boek Fatale ontmoeting)

Over Bellis en het beest

Hoever ga jij om de liefde van je leven te veroveren?

Op het moment dat Belles relatie eindigt, duikt Dean terug in haar leven op. Hij is altijd al verliefd geweest op haar en werd hiervoor op school flink gepest. Belles vriendin Maja gelooft niet dat de samenloop van deze omstandigheden toevallig is en onderzoekt Deans geschiedenis. Wanneer Belle met Dean in zijn prachtige herenhuis afspreekt, ontdekt Maja zijn illuster familiegeheim. Dean heeft diergeneeskunde gestudeerd en is gespecialiseerd in het plastineren, de techniek waarbij dieren tot plastic preparaten worden omgevormd.

Belle probeert haar ontluikende gevoelens te onderdrukken en zoekt steeds meer toenadering tot de mysterieuze Dean. Maja probeert Belle voor Dean te waarschuwen. Zal Belle naar haar luisteren of grijpt Dean de kans waar hij een leven lang op heeft gewacht?

Over A.C.N.E.

Op het ruimteschip Astraeus heersen de Heiland. Ze zijn verheven boven alle andere individuen, want zij zijn de enige mensen die niet steriel zijn. De Heiland zijn wrede en tirannieke leiders en misbruiken hun status om de populatie van invitro’s te overheersen. De Artificiële Centrale Netwerk Entiteit – kortweg A.C.N.E. – bestuurt het schip en regelt al het leven aan boord. Ze slaat alle bewegingen en gesprekken van de invitro’s gade en rapporteert afwijkingen aan de Heiland. Toch wordt de rust aan boord van de Astraeus door enkele gruwelijke moorden verstoord. Plots moeten zelfs de Heiland voor hun leven vrezen…

Over Flitsende Emma

Als je bloed de katalysator is van sterke magie, wordt dit dan een zegen of een vloek? Emma is geboren met een speciale gave. Ze kan teleporteren naar elke plek in ruimte en tijd. De magie schuilt in haar bloed. De bloedmagie is grillig en sterk, en brengt haar naar mysterieuze plaatsen. Weet Emma haar bloedmagie te beteugelen? Is de magie een zegen of een vloek? Lees het in het meeslepende en krachtige kortverhaal ‘Flitsende Emma’.

Over De puzzelaar

Mysteries & Co – Gesponsord:
“Ontdek nu het leukste detectivespel: ‘Het Grootse Mysterie Van De Verdwenen Directrice’. Een interactief spel en levensecht mysterie met echte puzzels en speurwerk op verschillende locaties. Schrijf je snel in, want de plaatsen zijn beperkt!”

Op een dag krijgt Lies een mysterieuze reclameboodschap op Facebook. Als puzzelfanaat is ze gedwongen om op de aanbieding in te gaan. De puzzels van Mysteries & Co worden per niveau gruwelijker. Is Lies in staat om de puzzels tot het einde op te lossen? En welke beloning staat haar na de laatste puzzel te wachten?

Op pad met De puzzelaar

In mijn kortverhaal ‘De puzzelaar’ staan twee historische plaatsen centraal uit de mooie streek waar ik woon. Je kunt deze unieke locaties uit het verhaal ook echt bezoeken! Ga zelf op pad en stippel een (ont)spannende wandelroute uit terwijl je geniet van de prachtige natuur.

Wil je het beruchte standbeeld van de Zwarte Madam bekijken? Dit Onze-Lieve-Vrouwebeeld vind je tussen de bomen van het Silsombos dat deel uitmaakt van De Groene Vallei. Het mystieke beeld, midden in het bos aan de rand van een beek, is al eeuwen het onderwerp voor mythen en legenden.

Daarnaast heb je de ijskelder aan het kasteel de Merode. In 1840 liet de Merode-familie aan hun kasteel in het Warandebos een ijskelder bouwen. De ijskelder is voor het publiek afgesloten en is momenteel een schuilplaats voor vleermuizen. Toch kun je de ietwat lugubere ingang bezoeken en een wandeling maken in en rond het domein van het eeuwenoude adellijke geslacht. Waar wacht je nog op?

Een spannend verhaal betekent voor mij...

Kippenvelmomenten

Scènes die heel dicht op de huid van de personages worden gebracht, waar je al hun emoties en gedachten kunt lezen.

levendige karakters

Karakters die onder je huid kruipen, die je zult liefhebben, doen lachen, maar ook haten of vrezen.

verrassende plots

Meeslepend tot het einde. Een spannend verhaal mag niet voorspelbaar zijn en blijft nog even nazinderen.

Verwacht geen Disney-eindes

Lancering van twee thrillers
De mythosmoorden

Deel twee ‘De valhallamoorden’ en standalone novelle ‘Bellis en het beest’ uit mijn thrillerreeks ‘De mythosmoorden’ zijn nu overal verkrijgbaar.

Voor fans van Daniel Cole, M.J. Arlidge en Chris Carter.

Vraag mij gerust om een gesigneerd exemplaar via het contactformulier.